15 Şubat 2013 Cuma

MÜŞTAK BABA HAZRETLERİ


MÜŞTAK BABA HAZRETLERİ

Serhat Ahmet TAN'ın yorumuyla:

ANKARA SINIR ŞEHRİ

O çözülen tek bir satırda Müştak Baba, Ankara kelimesi bile kullanımda değilken 100 yıl kadar sonra 1923 yılında Ankara'nın Türkiye'nin başkenti olacağı kehanetini yazmıştı. 

İstanbul'un tekrar başkent olmasıyla ilgili kehanet...  İstanbul'un 2011 yılı içinde yeniden başkent ilan edileceğinin işareti verilmiş. İstanbul'un tekrar Osmanlı dönemindeki gibi başkent olmasıyla Ankara'nın bir sınır şehrine dönüşeceği de söyleniyor.

Doğu'dan gelen tehlikeden bahsediliyor.  Anlayacağınız, önümüzdeki yıl içinde Türkiye kendisine Doğu'dan bir tehlike gelmekte olduğunu düşünerek başkentini daha batıya yani İstanbul'a kaydıracaktı.

Tehlike İsrail mi?
MÜŞTAK Baba'nın kehanetlerinde Türkiye'nin yakın gelecekte alacağı yolun haritası çiziliyor gibi. Bu kehanetlerde 2029 yılının özel bir önemi var. Müştak Baba, 2029 yılının Türkiye ve dünya açısından bir kırılma noktası olacağını düşünüyor. Bu kırılma Türkiye'nin taraf olacağı bir savaş da olabilir, tek vuruşluk büyük bir olay da. 

Müştak Baba'nın kehanetleri içinde İsrail'in çok özel bir yeri var. Yine en azından 100 küsur yıl önceden İsrail'in kurulmasına giden yolu açan siyonist kongreyi tarih vererek bilmişti Müştak Baba doğacağını gördüğü İsrail'le ilgisini hiç kaybetmedi, şiirlerinde bu ülkenin de yol haritasını çizdi bize.

Müştak Baba'nın kehanetine göre, Türkiye ve İsrail, İstanbul'un başkent olmasından itibaren daha yoğun olmak üzere birçok alanda rekabet içine girecekler. İsrail'le bu tartışmalarında ilk önce Türkiye başarılı oluyor gibi görünüyor, hatta İsrail'de birçok kriz çıkacak ve bu ülke karışacak. Türkiye 2029 yılına kadar eli güçlü bir şekilde bu işi götürecek ama daha sonra İsrail'de işlerin böyle gitmeyeceğini düşünen sertlik yanlısı bir grup idareyi ele alacak ve bunlar Türkiye'ye karşı sert bir tutum içine girecekler.

İsrail'deki bu değişim sonucunda 2029'da bir kırılma olacak. Bu kırılma büyük olasılıkla iki ülke arasında bir savaş ya da tek atımlık bir vuruştan ibaret.

TÜRKİYE, K.IRAK'TA

Müştak Baba'nın kehanetleri arasında Türkiye'nin büyük ihtimalle 2012 yılında Kuzey Irak'a gireceği de anlatılıyor. Türkiye bu bölgede güzel karşılanacak ama İsrail'in Kuzey Irak'ta Türkiye'yle çatışacağı kehaneti de bulunuyor.

Bu bağlamda Müştak Baba'nın "Doğu'dan gelen tehlike" sözüyle İsrail'i kastetmesi ihtimali büyük görünüyor.
 
Bu arada Müştak Baba divanında AK Parti'ye de atıfta bulunulduğunu hatırlatarak bitirelim konuyu.

Müştak Baba'nın pek çok kehaneti bulunmaktadır. Bulardan en çarpıcı olanları şunlardır:

Kendi doğum ve ölüm tarihlerini çok açık bir şekilde yazmıştır.
Ankara'nın başkent olacağını 1923 tarihiyle birlikte söylemiştir.
İsrail'in I. Siyonist Kongresi ve devletinin kuruluş tarihlerini vermiştir.
İstanbul'un başkent olacağı tarihi açık bir şekilde yazmıştır.
2012 yılında Türk ordusunun Kuzey Irak'a gireceği tarihi vermiştir.
Türkiye'nin 200 yıllık geleceğinin adeta haritasını çıkarmıştır.

TBMM'NİN YENİ ADRESİ BEYKOZ OLACAK                                                                                                
İstanbul Yeniden Başkent Olacak adlı kitabın yazarı Serhat Ahmet Tan, topladığı kehanetlere göre Beykoz’da ünlü bir tepenin TBMM’nin yeni adresi olacağını söyledi. 
Serhat Ahmet Tan, Ankara’nın başkent olacağını 1830’larda öngördüğü söylenen şair ve alim Müştak Baba’nın ‘şifreli’ şiirlerindeki kehanetleri yorumladığını iddia ediyor. Tan’ın İstanbul Yeniden Başkent Olacak adlı kitapta topladığı kehanetlere göre Ortadoğu’da büyük değişimler yaşanacak, İstanbul’un ünlü bir tepesi TBMM’nin yeni adresi olacak. 
Beş yıl sonra İstanbul başkent olacak. 2011’in sonunda Türk ordusu Kuzey Irak’a girecek. İsrail önümüzdeki yıllarda dünyada tek söz sahibi ülke olacak.  
Beykoz’un ünlü bir tepesine TBMM yapılacak
Daha sonra 93 hicri yıl geçince başkentin tekrar İstanbul olacağı söylenmiş.  2012 yılında muhtemelen bir anayasa referandumu yapılacak ve başkent maddesi değiştirilecek. Çünkü İstanbul’un başkent olması kararı Hicri 1433 ve 1434 yıllarına denk geliyor. Beykoz’daki bugün Yuşa Tepesi olarak bilinen geniş ormanlık araziye kompleks olarak inşa edilecek olan TBMM, Genelkurmay ve bakanlıklar, en geç 2015 yılına kadar Ankara’dan İstanbul’a taşınacak. 2015 yılı sonunda Ankara’da devleti idare eden hiçbir kurum kalmayacak.
Tan, Müştak Baba’nın Osmanlı’yı ve Cumhuriyeti tek bir yapı olarak gördüğünü söylüyor: “İsrail’in gelecek 200 yıla ait macerasını aynı zamanda dünyanın gelecek tarihi olarak tasarlayıp anlatmış. İstanbul başkent olduktan sonra 2016’da Musul eyaleti referandum yaparak Türkiye’ye katılmak isteyecek. 2019’da Irak’ın tamamının Türkiye’ye katılmak istemesi de karşımıza çıkıyor. 2021 yılında Suriye ve Lübnan Türkiye’nin himayesi altına girmek isteyecek. 2023’te ise artık İsrail ile sınır komşusu durumuna gelen Türkiye’nin bu konumu ilişkilerin gerilmesine sebep olacak.”
Tan, Müştak Baba’nın net ve anlaşılır detaylar söylediğini hatta kesin tarihler verdiğini ileri sürüyor: “Hicri 1314’te öngördüğü, Miladi olarak 1897 yılında gerçekleşen İsrail birinci kongresi, Müştak Baba’nın Hicri 1340 yılında öngördüğü Kurtuluş Savaşı zaferi ve Başkomutanın Mustafa Kemal olması, 1923’te başkent olan Ankara’nın durumunu 1341’de tahmin etmesi gerçekleşen olaylar arasında. Son gerçekleşen öngörüsü ise 1368’de dile getirdiği ve 1948 yılında kurulan İsrail devleti. Ayrıca birçok şiirinde Çanakkale Savaşı ve 1912 yılındaki Balfour deklarasyonuyla İngilizlerin Filistin’i İsrailoğullarına açık hale getirmeleri satır aralarında veriliyor.”

Bilinen en ünlü eseri, bu gün Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi'nde bulunan 160 sayfalık Müştak Baba Divanı (Divan-ı Müştak Efendi)'dır.

Ankara 1923 yılında başkent olacak ve 93 hicri yıl süreyle öyle kalacaktır.  Sonrasında:
2012 yılında İstanbul tekrar başkent olacak, Türkiye Kuzey Irak'a girecek.
2013 yılında Ankara serhad şehri, yani sınır şehri olacak.
Arkadan gelenler hiç de iyi görünmüyor: 180 senelik bir duraklama ve gerileme dönemi yaşanacak, büyük bir savaşın ardından 2189 veya 2191'de Ankara sınır şehri olmaktan kurtulacak ve Türkiye için yeni ve parlak bir dönem başlayacak.
Başka kehanetler de var; örneğin İsrail'in 2029'dan sonra büyük bir ilerleme göstereceği ve karadenize kadar geleceği yazılıyor.

Bir başka çarpıcı iddia da kıyamet gününe ilişkin. Yazarın Müştak Baba'nın beyitlerinde yaptığı bir takım karışık hesaplamalar sonrasında bulduğu kıyametin  kopuş tarihi 2472!

8 yorum:

  1. Şu an 2015 yılındayız. Bu tarih itibarıyla öngörülerinin hiç biri tutmadı. Öncekiler gibi bundan sonraki tarihli öngörülerin yeri de çöp be gülüm:))

    Ya bu şahıs yada yorumlayan şahıs işkembe i kübra dan sallamış be kuzum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reis Kuzey Iraktan Selamlar Yaşıyonmu :)

      Sil
  2. israılın ve ıllumınatının arzularını yazmışlar sankı kavli kalp ile gozuksede aslı lusıfer e ıman eden bu zalımlerın hesabını bırılerı yada ılahı guç engellıyor daha çok beklersınız ..

    YanıtlaSil
  3. israılın ve ıllumınatının arzularını yazmışlar sankı kavli kalp ile gozuksede aslı lusıfer e ıman eden bu zalımlerın hesabını bırılerı yada ılahı guç engellıyor daha çok beklersınız ..

    YanıtlaSil
  4. israılın ve ıllumınatının arzularını yazmışlar sankı kavli kalp ile gozuksede aslı lusıfer e ıman eden bu zalımlerın hesabını bırılerı yada ılahı guç engellıyor daha çok beklersınız ..

    YanıtlaSil
  5. 2030 türkiye israil saaşından hiç bahsetmemişiniz ayrıca israilin 2010 ila 2030 arası geriye çekiliyormuş stratejisi uygulayıp türkiye ile harbe tutuşacağından ve dünya devletlerinin bu savaşa dahil olacağından vs

    YanıtlaSil
  6. YALAN ATIYOR. O MÜŞTAK DEDE HAZRETLERİNİN BENİM BİLDİĞİM GAİB İLE ALAKALI BİR ŞİİRİ VAR. ONDA DA ANKARANIN BAŞKENT OLACAĞINI SÖYLÜYOR O KADAR

    YanıtlaSil
  7. bunlar pek açık değil ayrıca DOĞU dan gelen TEHLİKE RUSLAR dır. israil güney dedir. :))

    YanıtlaSil